سمیه رامش
بنیانگذار بامداد - خانه شعر در تبعید
سمیه رامش شاعر ، نویسنده و فعال حقوق بشر است . او دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه دهلی است که در رشته ی ادبیات تحصیل کرده و مطالعات او در مورد عرفان مولانا در دانشکده ی زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه دهلی جریان دارد.
سمیه رامش یک دوره نماینده ی مردم هرات در شورای ولایتی بوده است . او به عنوان مدیرمسول بیناد مدنی نواندیشان ، رادیوی شهرزاد و کمیته ی خواهر خواندگی هرات فعالیت داشته است. او همچنین با رسانه های داخلی و بین المللی نیز همکار بوده و عضو سازمان جهانی سارک و انجمن بین المللی قلم است .
سمیه رامش بنیان گزار ” بامداد ” خانه ی شعر در تبعید است که برای حمایت از شاعران افغانستان و بر علیه سانسور و سرکوب شعر و هنر این نهاد را ایجاد کرده است.
- کتاب هایی که تا کنون از سمیه رامش به دست نشر سپرده شده است ؛
- “نیم قرن مبارزه و سیاست ” گفتگو با عبدالحمید محتاط معاون اسبق ریاست جمهوری افغانستان در زمان دکتر نجیب الله
- کتاب ” در پرانتز ” مجموعه گفتگو با چهره های ادبی افغانستان پیرامون وضعیت ادبی و فرهنگی کشور در دهه ی هشتاد
- ” شعر و باروت ” مجموعه ی شعر و نثر
- ” یک فصل خواب انار” مجموعه ی شعر
- ” کمی برای خودم ” مجموعه ی شعر
شعرهای سمیه رامش به زبان های انگلیسی ، روسی ، نپالی و هندی ترجمه و در مجموعه های مختلف شعری به نشر رسیده است . او همچنین جایزه ی ادبی معتبر ” ندای سرزمین مادری ” را از اتحادیه نویسندگان روسیه در سال ۲۰۲۰ به دست آورده است . او همچنین جایزه ی ادبی ” رهنورد زریاب ” را به دلیل فعالیت های گسترده ی ادبی و فرهنگی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به دست آورده است.
سمیه رامش برگزار کننده ی ” جشنواره ی بین المللی ادبی هرات ” ، کنفرانس ” سلسله ی چشتیه ی پلی میان هرات و اجمیر ” در هرات و کنفرانس ” سلسله ی چشتیه پلی میان هرات و اجمیر ” در شهر دهلی جدید کشور هندوستان بوده است.