آیا «سرگذشت کرالا» درباره «عروس داعش» اغراق می‌کند؟

فیلم سینمایی «سرگذشت کرالا» ماجرای مهاجرت زنانی را از ایالت جنوبی کرالای هندوستان به افغانستان، سوریه و یمن و تبدیل شدنِ آن‌ها به عروسِ تروریست‌های داعش تعریف می‌کند.

در این فیلم ادعا شده که ۳۰ هزار زن مالالایی (اهل کرالا) به این کشورها رفته‌اند و تحت سلطهٔ داعش هستند ‌ــ‌ ادعایی که موجب جنجال درباره صحت و سقم داستان فیلم شده است.

بسیاری از فعالان فرهنگی و سیاسی هند مدعی هستند که این فیلم دربارهٔ پدیدهٔ موسوم به «عروس داعش» اغراق‌گویی می‌کند و تصور بدی از ایالت جنوبی هند ایجاد خواهد کرد.

یک هفته بعد از انتشار تریلر فیلم، یک ژورنالیست اهل چنای با ثبت شکایتی از رئیس هیئت مرکزی تایید فیلم درخواست کرد که اگر کارگردان فیلم، سودیپتو سن، و تهیه کننده آن، ویپال آمروتال شاه، نتوانند مدرکی در تایید اطلاعات ارائه شده در تریلر فیلم ارائه کنند، هیئت مزبور فیلم را ممنوع کند.

در تریلر فیلم، به بازی آدا شارما بازیگر هندی، می‌شنویم که او به زور به اسلام گرویده و در داعش به خدمت گرفته شده است.

او در حالی که حجاب دارد می‌گوید: «اسم من شالینی اونی‌کریشنان است و می‌خواستم پرستار شوم و به بشریت خدمت کنم. حالا من فاطمه با هستم، یک تروریست داعشی در زندانی در افغانستان. من تنها نیستم. ۳۲۰۰۰ دختر مثل من هستند که دین‌شان عوض شد و در بیابانهای سوریه و یمن دفن شده‌اند. بازی مرگباری اجرا شده تا دختران عادی در کرالا به تروریست‌های وحشتناک تبدیل شوند، آن هم علنی. آیا کسی جلوی آن‌ها را نخواهد گرفت؟ این سرگذشت من است. این سرگذشت آن ۳۲۰۰۰ دختر است. این سرگذشت کرالا است».

سازندگان فیلم همچنین می‌گویند که این فیلم از رویدادهای واقعی الهام گرفته است. همچنین شکایت‌هایی به مقامات ارشد ایالاتی و کشوری فرستاده شده است که گویا قرار شده مورد بررسی قرار گیرد.

دادخواست مزبور تاکید می‌کند که فقط در صورت عدم اثبات آمار جنجالی فیلم بر اساس اطلاعات استخباراتی هند، گواهیِ عدمِ سانسور فیلم صادر شود.

در شکایت مزبور آمده است که: «بسیار بد است که این فیلم ایالت کرالا را همچون ایالتی حامی تروریسم به تصویر کشیده است، و این نه تنها علیه وحدت و تمامیت ارضی هند، بلکه توهینی به نهادهای استخباراتی کشور است».

شاکی فیلم با اشاره به سیاه‌نمایی درباره ایالت کرالای هند می‌گوید: «در تریلر فیلم می‌شنویم که ۳۲۰۰۰ زن به زور تغییر دین یافته و به داعش پیوسته‌اند. اگر این طور است، یعنی در ده سال گذشته هر روز نُه زن تغییر دین داده شده و به داعش پیوسته‌اند. این یعنی هر ساله۳۰۰۰ زن به داعش پیوسته‌اند. اگر این اطلاعاتی قابل تایید نباشد، قابل قبول هم به نظر نمی‌رسد».

در واقع، چهار زن اهل کرالای هند وجود دارند که بیوهٔ تروریست‌های داعش هستند و حالا در زندان‌های افغانستان محبوس‌اند. و خانواده‌های این زنان در هند از دولت خواسته‌اند آن‌ها را به هند بازگرداند.